Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Regionale themabijeenkomsten Norminstituut Bomen

AGENDA
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 15 maart 2023
59 sec


Over het toepassen van de verschillende instrumenten en Handboek bomen

Norminstituut Bomen organiseert in het eerste halfjaar van 2023 themabijeenkomsten voor licentiehouders in bijna alle provincies. Bijeenkomst I gaat over het dagelijks toepassen van de instrumenten van Norminstituut Bomen, zoals Boommonitor en Kennisbank. Bijeenkomst II gaat dieper in op het beheer van bomen aan de hand van het Handboek Bomen 2022.

Themabijeenkomst Norminstituut Bomen
Themabijeenkomst Norminstituut Bomen

Licentiehouders die nog weinig praktijkervaring hebben met de instrumenten van Norminstituut Bomen kunnen aanschuiven bij een van de bijeenkomsten onder de titel 'Wat hebben we in huis?' Alle instrumenten passeren de revue, waaronder het Rekenprogramma Boommonitor en de Kennnisbank. Ook de campagne 'Bomen zijn belangrijk' komt langs en de nieuwste termen uit het Handboek Bomen 2022 worden besproken, waaronder nut en noodzaak van boomgerelateerde data.

Beheer van bomen

Bijeenkomst II heeft de titel 'Beheer van bomen' en gaat dieper in op de hoofdstukken uit het Handboek Bomen 2022 die te maken hebben met het beheer van bomen. Zoals snoeien en de uitvoering van een Boomveiligheidscontrole (BVC) volgens de eisen van het Handboek Bomen. Ook de bijbehorende dataregistratie met behulp van gestandaardiseerde datapaspoorten wordt behandeld. Verder komt de rol van Data Inspecteur Bomen aan de orde en het nut en de noodzaak van dit certificaat.


Praktische informatie

BIjeenkomst I. 'Wat hebben we in huis?', diverse data 9:00 - 16:00 uur, inclusief lunch - inspiratie over wat de verschillende instrumenten te bieden hebben. De bijeenkomst is bij de licentie inbegrepen en een vakcollega meenemen is mogelijk.
Bijeenkomst II. 'Beheer van bomen', diverse data 9:00 - 13:00 uur, inclusief lunch, eigen bijdrage € 195,- exclusief BTW. Voor deze bijeenkomst zijn ETW-punten te behalen.
Data en locaties zijn te vinden door in te loggen op de website. Daar is ook direct aanmelden mogelijk.
Ook een 'aan huis' sessie met je eigen organisatie is mogelijk. Informeer via info@norminstituutbomen.nl.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER