Stekbedrijf De Laat sluit partnerschap met NWST |
|
|
|
Meike Wessels,
donderdag 29 juli 2021 |
 |
| 59 sec |
Wie het curriculum vitae bekijkt van Alexander De Laat, had niet gedacht dat hij vandaag de dag een van de grootste stekbedrijven van de sector runt. De Laat komt oorspronkelijk uit de autowereld en maakte in 2013 de overstap naar de telersbranche. Inmiddels geniet Stekbedrijf De Laat van brede bekendheid in de sector.
Kas bij Stekbedrijf De Laat |
Stekbedrijf De Laat is een stekbedrijf dat plantvermeerderingstechnieken toepast voor het kweken van stekmateriaal. De kwekerij met tropische serre, een afhardkas en klassieke tunnelsystemen is neergestreken in de Belgische gemeente Limburg, Neerpelt. Tot 2015 kweekte het bedrijf rond de vijf miljoen stekjes op een areaal van zo'n 8000 vierkante meter. Door de stijgende vraag kwam daar in 2015 en aanvullend in 2018 ruimte bij en een tweede productielocatie in Hamont, die uitbreiding resulteerde in een productie 14 tot 16 miljoen stekken per jaar.
Alexander De Laat richtte het bedrijf in 2013 op samen met zijn oom, Karel De Laat. Hij zat al wel in de branche en nam afscheid van het bedrijf in 2015. Alexander De Laat had op dat moment geen achtergrond in de groenbranche. Hij reed op een racebaan om auto's te testen voor een automerk. Een bijzondere carrière switch die hem desondanks een succesvolle onderneming opleverde.
|
Inmiddels tikt Stekbedrijf De Laat de 150 plantensoorten aan waar ze zich aan heeft gewaagd
| |
|
150 soorten
De verschillende kassen, serre en tunnels moeten ieder op hun eigen manier bijdragen aan een optimale omgeving om de verschillende plantensoorten te vermeerderen. Inmiddels tikt Stekbedrijf De Laat de 150 plantensoorten aan waar ze zich aan heeft gewaagd. Indien een plantensoort niet op de sortimentslijst staat, kan een aanvraag worden gedaan.
Partnerschap
Om zich sterker te positioneren in de boomkwekerijsector, sloot Alexander De Laat een partnerschap met uitgeverij NWST. Met name voor vakblad Boom in Business.
LOGIN
met je e-mailadres om te reageren.
|
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|