Whatsapp Facebook X RSS feed

AlgaVelan Nederland: 'Vakblad Fieldmanager uitstekend podium om boodschap te verspreiden'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 5 maart 2024
78 sec


Uitgeverij NWST en het bedrijf AlgaVelan Nederland zijn opnieuw een partnerschap aangegaan. Ewoud van de Wetering wil op deze wijze zijn boodschap van het belang van duurzaam onderhoud verder verspreiden. 'Vakblad Fieldmanager is een uitstekend podium daarvoor', zegt hij.

Ewoud van de Wetering
Ewoud van de Wetering

AlgaVelan Nederland is ontstaan uit een samenwerking met Gerco Overweg, directeur van Hortipro BV in Ermelo. Hortipro is expert in biologische gewasbescherming en werkt aan groene en duurzame teeltmethoden voor specifieke gewassen in de land- en tuinbouw. Via kruisbestuiving zijn daar de producten van AlgaVelan uit voortgekomen. Van origine richt het bedrijf zich op het onderhoud in jachthavens, op begraafplaatsen en recreatieparken en van monumenten. Dat is nog steeds een onderdeel in de bedrijfsvoering, maar het onderhoud van sportvelden is inmiddels wel de hoofdmoot geworden.

Op verzoek van Fieldturf is Van de Wetering in 2016 gaan kijken naar problemen op een tennispark en zo is hij in de sportwereld terechtgekomen. 'Het was een hele ontdekkingsreis langs allerlei sportvelden, ook de BSNC was daarin belangrijk, en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het product MO5 Sport. Aanvankelijk waren er veel sceptici, maar nu zijn er veel tevreden gebruikers die de goede werking kunnen onderschrijven.' Het is inmiddels een bewezen concept.

Micro-organismen

De producten van AlgaVelan bevatten micro-organismen die organische vervuiling en vervilting te lijf gaan op (kunst)grasvelden, gravelbanen en harde ondergronden. Deze natuurlijke 'opruimers' zijn vriendelijk voor het bodemleven en oppervlaktewater, de omgeving én voor de mensen die ermee in aanraking komen. Van de Wetering: 'Ik ben in eerste instantie natuurlijk ondernemer, maar vind het wel belangrijk dat dingen goed gaan. Met onze producten kan ik de verandering naar onderhoud zonder chemie teweegbrengen. Dit is geen idealisme, maar gewoon heel rationeel gedacht en een enorme toegevoegde waarde voor mijn werk.'


Missie

Hij vindt het ook belangrijk om kennis te delen en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Dit uit zich bijvoorbeeld in een lezing die hij tijdens het komende BSNC-congres namens de brancheorganisatie zal geven, samen met iemand van de Unie van Waterschappen. Zij leggen dan uit dat onderhoud van sportvelden zonder chemie in feite de enige optie is om een gezonde en schone waterlevering in Nederland te kunnen blijven garanderen. Via het content partnerschap met uitgeverij NWST zal hij zijn werkwijze als ondernemer en missie als mens nog vaker onder de aandacht brengen dit jaar.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
TRENDING
Groene transfers van juli
01-07-2024 | NIEUWS
Groene Transfers van maart
04-03-2024 | NIEUWS
Groene Transfers van april
23-04-2024 | NIEUWS
Groene transfers van februari
05-02-2024 | NIEUWS
Groene transfers van juni
10-06-2024 | NIEUWS

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
De vier beloftes van NWST
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Abonneren
Adverteren
MEER
Whitepaper 'Alle hoveniers aan de laadpaal'
Groenversneller
Green Gala deelname
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Circulair Spelen Award
Nieuwe planten in Business
Gras Innovatie Award
Nationale Klimaat Expo 2024
Vakblad De Hovenier: Projectenparade
Vakblad Stad + Groen: Groen, groener, groenst
Vakblad Boom in Business: Projectenparade
Vakblad Boomzorg: Spraakmakende boomprojecten
Vakblad Fieldmanager: Perfect Pitches
Contentformulier
Vakblad Greenkeeper: Natuur op de golfbaan
Mooiste Houtproject in de Tuin
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN