Whatsapp RSS feed

Top vijf Greenfluencers bekend

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 11 januari 2022
105 sec


Dinsdag 10 januari zou eigenlijk op de Groene Sector Vakbeurs, de meest invloedrijke groenprofessional worden onthuld van 2021. Jullie geduld wordt nog even verder op de proef gesteld, maar wij onthullen alvast de top 5.

Ronald Loch
Ronald Loch

Vanwege de coronamaatregelen zat een grote onthulling op de beurs er wederom niet in. De onthulling zal eind deze maand live gebeuren, wie, wat en waar? Dat blijft nog eventjes geheim. Hier volgt in willekeurige volgorde de top 5 volgens de huidige stemmen:

Ronald Loch

Loch is zo'n boomspecialist met duizend en één ideeën, én fans. De positieve reacties onder de shortlist van Greenfluencer noemen meermaals Loch. Loch dankt zijn nominatie aan zijn proactieve houding in de wereld van boomverzorgers en openbaar groen. Recent bedacht hij nog een bladmulcher waarmee hij het landelijke nieuws haalde, een innovatief antwoord op alle ophef rondom bladblazers. Daarnaast zet Loch in op kennisdeling door lidmaatschap van de Intergemeentelijke Studiegroep Boomverzorging en de kwaliteitscommissie van de NVTB.Marcel Bouwmeester

Marcel Bouwmeester

Wij schreven al dat Bouwmeester, in positieve zin, de luis in de pels van het sportveldenwereldje is. Die 'luizenpositie' wordt ook opgemerkt door onze lezers. Bouwmeesters kritische blik wordt duidelijk gewaardeerd, ook ver buiten onze redactie. Zijn betrokkenheid binnen de sportsector is beloond met een top vijf plek.


Bouwmeesters kritische blik wordt duidelijk gewaardeerd, ook ver buiten onze redactie


Brenda Swinkels

Brenda Swinkels

Swinkels is voorgedragen door de titel van Greenfluencer 2020 door Wim van Ginkel. Ze is een bekend gezicht in de groene sector en dat laat haar top 5 positie zien. Swinkels werkt al meer dan 20 jaar bij Van den Berk Boomkwekerijen. Ze draagt haar steentje bij aan het vergroenen van steden en gebouwen door de inrichting van de Eindhovense Trudo Toren en Wonder Woods in Utrecht. De kennis en praktijkervaringen die ze daarbij opdoet, deelt ze graag met de rest van de sector middels interessante webinars.Bas Reinds

De inspanningen van Bas Reinds die Domo Sports Grass in een paar jaar tijd naar de top geloodst merkten ook onze lezers op. Met een mooi aantal stemmen bereikte Reinds de top vijf. Zijn nominatie dankte hij onder andere voor zijn bestuurswerk bij de branchevereniging BSNC en omdat hij de discussie over de werkdruk in de sector aanzwengelde. Dit leidde tot meerdere bijeenkomsten over dit onderwerp. Er lijkt daardoor verbetering op komst voor een probleem dat de branche al jarenlang bezighoudt.Martijn de Groot

Is met zijn bedrijf De Groot Hoveniers al bijna 20 jaar actief als ondernemer in de hovenierssector. Maar De Groot doet veel meer: hij is maatschappelijk betrokken bij de hovenierssector door te investeren in onderwijs en kennisdeling. Hij is één van de drie kartrekkers die het hoveniersonderwijs bij Yuverta Nijmegen op de schop hebben genomen. In plaats van te klagen over het groenonderwijs, zet De Groot zijn schouders eronder. Als deze actieve hovenier ergens ontevreden over is, onderneemt hij actie. Zo startte hij vorig jaar een speciale bedrijfsopleiding elektrotechniek voor hoveniers op. Verder is De Groot actief in de VHG-ledenraad en het Jong Ondernemersplatform van de VHG.


Als deze actieve hovenier ergens ontevreden over is onderneemt hij actie


Je kunt nog één week stemmen op alle kandidaten:

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

LEES OOK
Wie wordt GREENFLUENCER 2021?
16-12-2021 | NIEUWS
321 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Jeroen Schut
Tuesday 11 January 2022
Bas verdient deze prijs
Ernst Bos
Thursday 13 January 2022
De verkiezing gaat om "Vrouwen en mannen die voorop durven te lopen als het gaat om thema's die ertoe doen. Die, met hun hoofd boven het groene maaiveld, verandering tot stand brengen. Want zeg nu zelf: of het nu gaat om klimaatproblematiek of gezondheidsproblematiek, groen is altijd een goed antwoord" (S&G 16/12/21). Respect voor de bijdrage van Bas Reinds in de BSNC/sportsector, maar hoe past een leverancier van kunstgras in het profiel van een Greenfluencer? Kunstgras is een civieltechnische aangelegenheid, waaruit elke vorm van leven bij voorkeur geheel wordt uitgebannen. Kunstgras is (afgezien van de kleur) niet groen, niet gezond, niet goed voor het klimaat, niet duurzaam. Een Greenfluencer lijkt me vooral iemand die een positieve bijdrage levert aan écht, levend groen.
Stefan Jacobs
Tuesday 18 January 2022
Duidelijk dat Ernst Bos niets van kunstgras af weet, anders had hij zo'n waardeloze en foutieve commentaar niet gegeven.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Gras Innovatie Award
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN