Whatsapp RSS feed

Nieuwe NWST-(stage)kracht gevonden: Giel de Ligt start zomer 2022

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, maandag 11 juli 2022
73 sec


Giel de Ligt is gestart in juni 2022 als ondersteuner van NWST, in het bijzonder bij de (nieuws)redactie. Hij is terecht gekomen bij NWST na een zoektocht voor een afstudeerstage. Deze afstudeerstage start hij in september bij NWST. Er was een mogelijkheid om eerder aan de slag te gaan als ondersteuner van de redactie, een aanbod dat hij graag aannam.

Giel de Ligt start in september als stagiair bij NWST.
Giel de Ligt start in september als stagiair bij NWST.

De Ligt werd op zoek naar een stage door een bekende op NWST gewezen. Een bedrijf dat zich richt op het groen, met een klein hecht team, op het snijvlak van journalistiek en marketing. Als iemand die de opleiding Commerciële Economie doet, met een interesse in communicatie, bleek het een hele goede match.

Afstudeerstage duurzaamheid & positionering

De Ligt zal in september stage gaan lopen bij NWST. Hij gaat onderzoek doen naar welke plek duurzaamheid inneemt binnen NWST, en binnen de positionering van NWST. Hoe kan deze duurzaamheid in de positionering naar voren gebracht kan worden?


Redactie ondersteuner

Dat er een mogelijkheid was om al eerder te starten bij NWST kwam de Ligt erg goed uit. 'De zomer was tot nu toe nog erg leeg, dus het was heel fijn om bij NWST de mensen en gebruiken al te leren kennen voordat de stage echt begon.'


'Heel waardevol om te zien hoe de redactie zijn werk doet'

'Mijn werkzaamheden voordat de stage begint zijn niet direct gerelateerd aan mijn onderzoek... Maar wel direct gerelateerd aan mijn interesses: media en communicatie! Ik vind het heel waardevol om te zien hoe de redactie zijn werk doet. Vanuit een minor aan de HAN heb ik ervaring met nieuws naar journalisten brengen. NWST staat mij ook toe om te zien hoe de andere kant eruit zien. Wat wordt er weggegooid, wat blijft behouden, en hoe komt een (nieuws)artikel uiteindelijk tot stand. Gaaf én waardevol om dat te kunnen leren bij NWST.'

De Ligt heeft een verleden als stagiair bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij in India de Nederlandse Ambassade en een handelskantoor heeft geholpen met (online) communicatie. Daar heeft hij zijn passie voor communicatie ontdekt. Zijn kennis breidde hij daarna uit met een minor PR & Mediarelaties. Na de afstudeerstage wil hij het liefst verder in de communicatie.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Gras Innovatie Award
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN