Whatsapp RSS feed

Boereboom Stekcultures sluit partnerschap met NWST

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, donderdag 9 september 2021
46 sec


Boereboom Stekcultures is een vermeerderingsbedrijf dat is gespecialiseerd in sierteeltgewassen. Hiervoor gebruiken ze twee verschillende vermeerderingstechnieken: in vivo (in het leven) en in vitro (onder glas). Bijzonder aan Boereboom is dat ze als eerste is gestart met het vermeerderen en daglichtloos bewortelen van siergewassen met behulp van LED-licht.


De vermeerdering in vivo gebeurt door middel van stekken van siergewassen onder geconditioneerde stektunnels in de kas. De gehele in vivo-productie vindt plaats op bestelling om de eindklant beter te kunnen voorzien van producten. De vermeerdering in vitro vindt plaats in de weefselkweeklaboratoria. Onder steriele omstandigheden worden de sierteeltgewassen vermeerderd in reageerbuizen.

Kweeklaboratoria

Het ontwikkelen van protocollen gebeurt in het laboratorium in Eindhoven, terwijl de productie plaatsvindt in het productielaboratorium in het warme Portugal, genaamd Boereboom Invitro Portugal. Omdat de vermeerdering middels in vitro een dure en lastige techniek is, richt Boereboom Stekcultures zich enkel op nieuwe soorten en soorten die in vivo niet of moeilijk te vermeerderen zijn. De kweeklaboratoria zijn een zeer innovatieve manier van kweken in de boomkwekerijsector.


André Boereboom, eigenaar van Boereboom Stekcultures
André Boereboom, eigenaar van Boereboom Stekcultures

Partnerschap NWST

Om meer boomkwekers te bereiken en hen ervan bewust te maken welke hoogwaardige diensten Boereboom Stekcultures kan bieden, koos het vermeerderingsbedrijf voor een partnerschap met NWST. 'Daarnaast willen we graag bekend maken aan de sector dat wij naast vermeerdering via stekken, ook een weefselkweek laboratorium hebben dat zich heeft gespecialiseerd in boomkwekerij gewassen', aldus André Boereboom van Boereboom Stekcultures.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Gras Innovatie Award
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN