Whatsapp RSS feed

Brenda Swinkels is Greenfluencer 2021

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 24 januari 2022
97 sec


Swinkels onverslaanbaar in spannende eindsprint van top vijf Greenfluencers

De uitslag is bekend: Brenda Swinkels is Greenfluencer 2021. Swinkels werd vrijdagmiddag 21 januari live verrast op haar werk door redacteur Willemijn van Iersel en mocht de bladvormige Greenfluencer-trofee in ontvangst nemen. Swinkels is 'heel blij' en 'vereerd met deze prijs' als ze de prijs in ontvangst neemt.

Brenda Swinkels
Brenda Swinkels

Eind 2021 presenteerde uitgeverij NWST alweer voor de derde maal een shortlist van elf van de dapperste en innovatiefste groenprofessionals. Mannen en vrouwen die hun hoofd boven het groene maaiveld durfden te steken. Na de presentatie van deze shortlist, lag de vraag weer bij onze lezer: 'wie verdient de award?'. Hierop is weer massaal gereageerd, bijna 2.500 mensen brachten hun stem uit, waarvan het merendeel op Swinkels van Van den Berk Boomkwekerijen. Swinkels: 'Ik was al heel blij met de nominatie alleen, dat ik er nu uiteindelijk ook met de prijs vandoor ga, is ongelofelijk. Het is een hele eer om opvolger te zijn van Wim en Anja (winnaars 2019 en 2020). Ik heb een naam hoog te houden en ben nu ook echt verplicht om dit ambassadeurschap uit te dragen. We zijn werkzaam in zo'n mooie branche, deze award helpt om dit te promoten. Het initiatief vanuit NWST vind ik dan ook heel tof!'

'Ik was al heel blij met de nominatie alleen, dat ik er nu uiteindelijk ook met de prijs vandoor ga, is ongelofelijk'


Kennisdelen

Wim van Ginkel, Greenfluencer 2020, had een vooruitziende blik: hij zag in Swinkels een waardige opvolgster. Van Ginkel roemt al haar goede werk in de voornamelijk mannelijke boomkwekerijwereld. Swinkels draagt haar steentje bij aan het vergroenen van steden en gebouwen door de inrichting van de Eindhovense Trudo Toren en Utrechtse Wonder Woods. De kennis en praktijkervaringen die ze daarbij opdoet, deelt ze graag met de rest van de sector middels interessante webinars en presentaties. Kennis voor jezelf houden is de dood in de pot, aldus Swinkels. 'Ik voel veel meer voor het delen. We hebben elkaar allemaal nodig, zeker in de hedendaagse markt waarin je steeds meer specialistische en moeilijke projecten tegenkomt.' Een visie die NWST ondersteunt als uitgeverij in de groene sector. Ook hier staat kennisdeling voorop.


Runner-up

Op het podium was dit jaar ook plek voor Bas Reinds van Domo Sports Grass en Ronald Loch van de gemeente Rotterdam. Reinds bereikte een podiumplaats, omdat hij de discussie over de werkdruk in de sector aanzwengelde. Verder is het bewonderingswaardig hoe hij zijn bedrijf in een paar jaar tijd naar de top heeft geloodst in de zeer competitieve Nederlandse sportsector. Ook Ronald Loch, Rotterdams boomspecialist, kon rekenen op een groot deel van de stemmen. Loch bleek bijna net zoveel bewonderaars te hebben als ideeën. Hij bereikte de shortlist door die innovatieve ideeën. Zo bedacht hij recent nog een bladmulcher als antwoord op de bladblazerdiscussie en zet Loch zich actief in voor kennisdeling door diverse extra curriculaire activiteiten.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Marcel Bouwmeester
Monday 24 January 2022
Brenda Van harte gefeliciteerd. Greenfluencer past perfect bij je functie.
Het is je gegund.
m. meijs
Monday 24 January 2022
Brenda van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs.
Ga zo nog jaren door om ons mooie vak zo positief uit te dragen
Hans Krol
Tuesday 25 January 2022
Beste Brenda,

Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs. Niet alleen een bevestiging van je kunnen maar bovenal een blijk van waardering voor je nimmer aflatende inzet en passie voor vergroenen en het delen van kennis. Je bent een bijzonder mens !
Berry Verlaan
Tuesday 25 January 2022
Brenda van harte gefeliciteerd met deze speciale mooie prijs .
Sjaak van Doorn (vestigingsleider Pius Floris Boomverzorging Vught
Tuesday 25 January 2022
Brenda, van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs !

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Gras Innovatie Award
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN